Q10 tillskrivs mirakelvärden. I vissa sammanhang är den energigivande, därför ska vi äta den eller smeta på huden. I min värld reagerar jag på det som sticker ut som märkligt eller överdrivet. Vi människor har en förmåga att låta oss luras, frivilligt och utan att fråga tar vi vissa sanningar för givna, även om dessa strider mot all logik. Det jag ska ta upp i detta brev är det ogenerade utnyttjandet av en substans, kallad Q10 . I hudbranschen tillskrivs den antiage- och antirynk stimulerande egenskaper. Generellt fick jag veta under min utbildning att Q10 är nödvändigt för cellernas framställning av energi, att den inte utan vidare kan tas upp i tarmen och att det måste framställas inne i cellerna för att fungera. Vi ska titta närmare på dessa händelser och försöka nå konsensus i ärendet.