Vårdguiden 1177: Citat: Hallux valgus börjar med att fotvalvet mellan stortån och lilltån plattas ut. Stortån vinklas och dras mot de andra tårna på foten. Den främre delen av foten blir lite bredare. Det kan inne-bära att du får ont när foten kläms i för trånga skor. Det kan också medföra tryck och skav på tån bredvid stortån. Ibland kan du få sår på andra tån. Stortåleden kan ibland bukta ut från foten om du har hallux valgus. Det kan då se ut som att en knöl har bildats där leden ligger emot i skon. Det beror på att det under huden finns en slemsäck som lätt svullnar när den utsätts för tryck. Huden blir då ofta röd och irriterad. Den buktande leden kan göra det svårt att hitta skor som passar och inte klämmer.
Slut citat.

Informationen du får på Vårdguiden! Men vad kan ligga bakom problemen, det har man väldigt litet att förtälja om. Kanske våra tankar kan hjälpa?