Tankar om Komplementärmedicin

En utredning, tillsatt av regeringen, ska till kommande mars månad presentera hur sjukvårdssektorn kan ta vara på ”beprövad erfarenhet” inom den komplementärmedicinska sektorn.

Citat från SLKM’s hemsida: ”Svensk Läkarförening för Komplementär medicin, SLKM arbetar nu med att se hur vi ska utvidga kontaktnätet med i första hand andra legitimerade som t.ex. sjuksköterskor, sjukgymnaster, psykologer, kiropraktorer, naprapater, tandläkare, dietister, apotekare. Bakgrunden är att många inom vården upplever en osäkerhet vad man får göra och inte göra när det gäller KAIM. (Komplementär-, alternativ- och integrativ medicin). Domar som kommit den senaste tiden har inte gjort saken bättre. Därför är det viktigt att frågorna förs upp på högre nivå och att politiker kontaktas på både riksdags- och EU-nivå från flera grupper. Vi som inte är legitimerade, arbetar mestadels med manuella terapier som massage, zonterapi, akupressur, etc. Vi föreställer oss att läkaren tillåts  informera om kostnadseffektiva metoder innan medicinering och operation är aktuell.

Nyfiken – klicka här! Nyhetsbrev 6. 18 jus