Helgbudskapet

Trots större och större finansiella insatser blir medborgarna sjukare och sjukare. En paradox, när man betänker på alla vetenskapligt bekräftade sanningar som ligger till grund för behandlingar. Och detta kan bero på att skol-medicinen målar in sig i ett hörn av sanningar som för länge sedan har spelet ut sin roll. Förändringar sker brådsstörtande, så snabbt att professionen inte riktigt hänger med.  Det ger oss tyvärr en eftersläpning som inte gagnar människors hälsa. Människans anatomi och fysiologi är en grundläggande kunskap som inte skiljer sig mellan skolmedicinsk utbildning och det naturmedicinare får lära sig. Skillnaden ligger i det man allmänt kallar evidens – en tillfällig skymt av sanning eller en grundläggande tilltro till kroppens förmåga att hantera obalanser. Vårens föreläsningar handlar om förståelse av kroppens reaktioner vid felaktiga belastningar.

Läs mera är: Nyhetsbrev 12.17 Kroppen