Home » Blogg » Fakta och myter om blodtryck

 
 

Fakta och myter om blodtryck

 
 

Vad känner du till om uppkomsten av det Metabola Syndromet?

Det borde framstå för mina läsare att grundtanken bakom alla så kallade diagnostiserade hälsoproblem är att det inte finns några sjukdomar, enbart skador. Skador på cellnivå, i cellsystem eller organ är anledningar för kroppens symtomsättning. Symtomen behöver inte alltid avslöja vad som är fel, själva anledningen kan ligga långt ifrån de stället där reaktionen manifesteras. För att göra allting ännu mera komplicerat – den individuella tolkningen av upplevelser, leder oftast till subjektiva reaktioner mot fara eller hot (överlevnad). Forskning visar att till och med tvillingar som genetiskt ligger ganska nära varandra, kan tolka händelser olika och därför sätta varierande symtom för samma typ av påfrestning.

Intresserad, läs här: Myter o fakta om BT

 

2 kommentarer

  1. Blodtryck myter skriver:

    Men vad är då skillnaden på sjukdomar och skador?

    Menar du att det inte finns några sjukdomar alls?

    • admin skriver:

      Kul och tack för svaret! Jag menar vad jag skriver! Först uppkommer alltid en skada, sedan sker symtomsättning och därefter ställs en sjukdomsdiagnos. En diagnos är sammansatt av tre kriterier – din sjukdomshistoria, en klinisk undersökning och en prognos som ska leda till ett tillfrisknande.Det är lätt att ta till sig orsaken till ett brutet ben och agera därefter så att benet blir funktionsduglig igen. Många av andra diagnoser saknar en viktig del av nämnda kriterier – en prognos.Fundera på vilken ursprunglig skada som kan ligga bakom en autoimmun sjukdom? Vad kan förmå kroppens styrsystem att angripa sina egna celler. En berättigad fråga då man ännu inte kan förstå, varför helt naturliga händelser löper amok!

Kommentera