Home » Hälsa » Jag vill inte ha en PT!

 
 

Jag vill inte ha en PT!

 
 

Har du dåligt samvete för att du tränar för lite?

Professor Göran Bergström, Sahlgrenska Akademien, ansvarig för den så kallade SCAPIS studien, menar på att det behövs bara 10 minuters motion för att få positiva hälsoeffekter. Det har framkommit att svenskarna är ett ganska stillasittande folk, nästan 8 timmar per dag sitter man på rumpan. Andra studier har även visat att enbart 7 % av människorna promenerar ½ timma per dag, fem dagar i veckan. En skrämmande statistik! Med andra ord, vad som helst man gör är bättre än inget för att påverka riskerna med utvecklingen av det ”Metabola syndromet”. Detta syndrom är en samling av faktorer: bukfetma (kvinnor >88 cm, män >102 cm runt magen), obalanser i fett- och sockeromsättningen och högt blodtryck. Trots det vill jag fortfarande inte ha en PT, jag vill ha en PM!

Läs mera Jag vill inte ha en PT

 

Inga kommentarer

Bli den förste att kommentera.

Kommentera