Home » Blogg » Bakterier och virus

 
 

Bakterier och virus

 
 

Selektiv avel skapar snabbväxande djur
Kycklingen på våra tallrikar föds upp i enorma anläggningar med tusentals individer.
Dessa monokulturer är perfekt grogrund för bakterier och andra sjukdomar. På den
korta tiden, 1 månad från födelsen till slakt, hinner fåglarna aldrig utveckla ett eget
fungerande immunförsvar och blir därför lätt till smittobärare. Vårt eget ansvar ligger i
en säker tillagning av kycklingarna som enligt en undersökning i Råd och Rön, mer
eller mindre alla kan vara bärare av resistenta bakterier. Det räcker med något gram
rått kött för att överföra dessa bakterier till våra tarmar och därmed också att överföra
antibiotikaresistensen till våra egna E-coli i tarmsystemet. Det är osäkert hur stor
andel av antibiotikaresistensen som finns i samhället idag, kan hänföras till
antibiotikabehandling av djur.

Uppdatera dina kunskaper om bakterier och virus

Läs här: Nyhetsbrev 2, 16

 

Inga kommentarer

Bli den förste att kommentera.

Kommentera