Home » Blogg » Immunförsvaret, en del av styrsystemet i kroppen

 
 

Immunförsvaret, en del av styrsystemet i kroppen

 
 

Den mänskliga styreneheten består av Nervsystemen, Hormonsystemet och Immunförsvaret. Dessa tre system bildar en fysiologisk enhet, vars främsta uppgift är att garantera överlevnad för individen. Systemet har förmågan att använda all lagrad information i DNA molekylen, information som vi inte är medvetna om. Dessutom tar det hänsyn till individens erfarenhet och just i ögonblicket upplevde sinnesintryck. Allt detta vävs ihop till bilder som sedan ligger till grund för ändamålsenliga reaktioner mot hot eller fara. Mycket lite av dessa undermedvetna beslut blir medvetna och ju mer känslor som är inblandade, ju mer tar systemet över. Med andra ord, de flesta av dina beslut eller val görs helt automatiskt, intellektet har inget större inflytande! Vem sätter medvetet en sjukdom i sin kropp? Sjukdomar som cancer eller demens?

Intresserad av fakta? Läs på Nyhetsbrev immunitet 15

 

Inga kommentarer

Bli den förste att kommentera.

Kommentera